CugiRace – Startul sezonului de toamna în alergarea montană

De când am început să alerg la competiții de alergare montană m-au incitat cursele noi, în zone pitorești, organizate de cunoscători în ale alergării montane. În fiecare săptămâna avem două, trei, uneori chiar patru competiții de alergare montană, organizatorii se zbat să ne atragă la evenimente, pentru noi este foarte greu să alegem (asta dacă nu suntem Ștefan Sălăgean și le alergăm pe toate).

Pe 04 septembrie avem, cred,  3 evenimente majore de mișcare în aer liber. Eu am ales CugiRace. Iată și de ce.

10 motive pentru care merită să participi la CugiRace

  1. Organizatorii evenimentului sunt o echipa tare inimoasa condusă de cunoscutul alergător montan Andrei Grațian Soveresan. Oamenii sunt alergători cu experiență, știu ce își doresc sportivii de la un eveniment și ne pregătesc totul “așa cum scrie la carte” și încă puțîn… 
  2. Voluntarii! Cei mai importanți, din punctul meu de vedere, sunt Voluntari la un eveniment de alergare montană. Cunoscători ai zonei, foarte drăguți, foarte atenți la dorințele tale, tot timpul cu zâmbetul pe buze. Asta ne dorim de la voluntarii pe care îi întâlnim pe traseu. Cei de la CugiRace așa au fost la prima ediție și cu siguranță așa vor fi și pe 04 septembrie.
  3. Traseele foarte fain alese. Zona este demențială. Plaiuri alergabile, păduri care de abia așteaptă se fie bătute de Hoka, Altra, La Sportivă, Salomon sau alte branduri de încălțăminte. Podețe, izvoare, urcări provocatoare, coborâri care incită la viteză, toate fac parte din arsenalul celor de la CugiRace.
  4. Sunt cinci curse la această ediție. Așa că avem de unde alege:

Cursa copiilor care se va desfășura în Poiana cu Goruni (zona de start/finish a evenimentului)

Cursa scurtă este una nou introdusă, în încercarea de a face concursul cât mai accesibil. 

Această cursă a fost gândită că fiind una de inițiere în alergare, și nu competitivă. Traseul este ușor, cu o diferență de nivel mică și se va desfășura, preponderent, în zonă de pădure. Descriere traseu aici: cugirace/cursa-scurtă-2021

Cros Silviu Piclișan, această probă este ideală pentru pasionații de alergare pe distanțe scurte. E o cursă rapidă, cu diferența mică de nivel, care străbate Pădurea Vaideiului și dealurile din vestul Cugirului, oferind și o priveliște frumoasă asupra orașului. Descriere traseu aici: cugirace.ro/cros-2021

– Cursa de semimaraton are un traseu care nu  este unul tehnic, dar dificultatea lui constă în diferența de nivel ridicată. Străbate zone de pădure, traversează cătunul Fețeni și ajunge în zona Cetățîi Dacice de la Cugir. Descriere traseu aici: cugirace.ro/semimaraton-2021

Cursa de ultramaraton  este gândita că trecere pentru cei care doresc să evolueze de la curse de maraton la cele de ultra. Anul acesta traseul va fi mai lung cu 10 km față de cel de anul trecut, evitând zonele foarte tehnice (ultima coborâre; cei care au participat în 2019 știu la ce ne referim).

Anul acesta se va alerga inclusiv pe Wasserline, nu vor mai există zone de asfalt/piatră cubică, dar în schimb, va crește diferența de nivel pe ultimii 10 km. Descriere traseu aici: cugirace.ro/ultramaraton-2021

  1. Zona startului și a finishului a fost mutată în Poiana cu Goruni, o zona superbă care ne va permite să savurăm un eveniment tare fain în mijlocul naturii. Zona permite organizarea unui camping, lucru pe care și l-au dorit mult participanți din 2019 (v-am spus că organizatorii sunt focusati pe ce ne dorim)Zona cu standuri de prezentare a partenerilor va fi mult mărită. Scenă, hamace, activități pregătite pentru susțînători și participanți, Poiana cu Goruni va fi o super gazdă pentru noi cei ce îndrăgim această comunitate – a alergătorilor montani.
  2. Partenerii, sponsori și susținătorii evenimentului. Da, sunt un atribut important în reușită unui concept de competiție sportivă. Fără ei sincer, este aproape imposibil să se organizeze ceva. CugiRace a avut în 2019 și are și acum o echipa de sponsori și parteneri tare inimoasa care a reușit să aducă necesarul logistic și financiar astfel încât și cei mai pretențioși să se considere mulțumiți. Sunt mulți și faini și va las pe voi să îi descoperiți pe site-ul evenimentului https://cugirace.ro/. Eu doresc să amintesc doar trei, pe lângă sponsorul principal StarTransmission, trei și tare faini:  Balanganel – ei vor veni cu hamace în zona Poienii cu Goruni, Tată Vlad, ne vor delecta și hrăni cu batoanele lor foarte gustoase (credeți-mă, am mâncat o grămadă la ProPark, sunt foarte bune!) și FluffyHearts  care vor pregăti bandane pentru prietenii noștri cu patru labe (Sove, pe când o cursa biped împreună cu patruped gen family race?)
  3. Kitul de participare tare fain și din kit mi-a sărit în ochi tricoul. Arată tare bine. E un tricou pe care poți să îl porți la antrenamente sau competiții dar și la o scurtă plimbare în natură. Firma producătoare este una cunoscută de cei ce practică sporturile outdoor, o firma românească și care ne-a obișnuit cu produse de super calitate. Sincer, dacă ar fi să aleg pe cineva cu care să colaborez la realizarea unor echipamente pentru un eveniment BallanSportswear ar fi printre primii trei de pe lista mea.
  4. Prețul foarte rezonabil pentru înscrierea la cursele din cadrul acestui eveniment. Când prețurile au explodat la cam toate și în cam toate domeniile, echipa CugiRace a reușit să organizeze un eveniment la care prețul de participare este mic. Ne-au demonstrat că sunt focusați pe nevoile și doleanțele noastre și s-au zbătut să găsească resurse alternative pentru a ne oferi un eveniment bine organizat.
  5. Parteneriatul cu ITRA – Internațional Trail Running Association. Participanți la CugiRace, la cursele de ultramaraton și semimaraton vor intră în clasamentul internațional și vor primi puncte. Finaliști probei de ultramaraton beneficieaza de 3 puncte ITRA de calificare la UTMB.
  6. Și nu în ultimul rând parteneriatul cu noi – Ski&Outdoor Magazine. Da, vom fi aproape de acest eveniment, îți vom prezența traseele, noutățile și surprizele organizatorilor, vom participa activ și ne vom bucură împreună cu voi de CugiRace. Plus vom scrie despre voi – participanții la acest eveniment!

Sper că v-am făcut curioși și v-am incitat să participați la acest eveniment. Mai sunt câtva zile până se închid înscrierile, anul acesta nu se fac înscrieri la “locul faptei”. Așa că nu stă pe gânduri, lasă alte planuri și intră pe cugirace.ro/înscrieri. Ar fi tare fain să ne vedem pe 04 septembrie în Poiana cu Goruni și să ne povestim peripețiile de pe traseu.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *