Șosetele de alergare

Şosetele nu sunt un accesoriu, ci sunt un element important în echipamentul unui sportiv. Degeaba avem încălţăminte performantă dacă şoseta e de proastă calitate. Şoseta face legătura între picior şi încălţăminte: ne protejează de umiditate şi de accidentări, ne ajută să avem confortul necesar în mişcare.

Şosetele trebuie să le simţim comode la purtare, să ofere confortul necesar în exercitarea efortului. Susţinerea fasciei plantare e o inovaţie foarte interesantă, pe care producătorii au introdus-o la şosetele de alergare.

Respirabilitatea e un criteriu important în alegerea şosetelor de alergare, pentru că un picior uscat e un picior fericit! Un alt criteriu la care trebuie să ne uităm e eliminarea umidităţii în exterior. Materialele din care sunt făcute şosetele de alergare sunt gândite în aşa fel încât să ne păstreze piciorul uscat.

Şosetele de asemenea ne protejează de frecarea cu încălţămintea de alergare, de aceea anumite zone sunt dublate: avem material suplimentar la câlcâie,, la degetele picioarelor şi în alte zone în care există frecare între picior şi încălţămintea de alergare.

În fine, compresia e un criteriu la care vă recomandăm să vă uitaţi. Compresia ne ajută la circulaţia sanguină şi, în acelaşi timp, ne ajută să ne recuperăm mai repede.

Să nu uităm de lungimea şi grosimea şosetelor: le alegem, desigur, în funcţie de temperatura de afară, de umiditate şi de terenul pe care dorim să alergăm.

Găsești varianta video a materialului, alături de alte zeci de video-uri despre echipament și experiențe outdoor pe contul de You Tube Ski&Outdoor Magazine.

*powered by Hervis

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *