La drumeție în Austria. Cum sunt marcate traseele montane

Dacă ești nou în ale drumeției, dar visezi la o vacanță în Alpii austrieci, iată ce trebuie să știi despre traseele montane de acolo. În Austria, ele sunt împărțite pe patru grade de dificultate. De cele mai multe ori, aceste clasificări sunt marcate pe plăcuțe galbene.

  • albastru:
    trasee simple, care pe anumite zone pot fi mai înguste și mai abrupte;
  • roșu:
    de cele mai multe ori acestea sunt trasee înguste și abrupte; exisă și secțiuni unde există risc de alunecare;
  • negru:
    trasee înguste, abrupte și cu risc de alunecare; secțiuni asigurate și pasaje ușoare pentru cățărare – ce trebuie să iei în calcul: este nevoie să ai grijă când calci și să nu îți fie frică de înălțimi;
  • Trasee alpine: nu sunt trasee de drumeție și te conduc către zonele alpine și alpine superioare. Acestea pot include secțiuni cu protuberanțe, cu risc de alunecare, dar și secțiuni neasigurate.

Mare atenție|! Pe munte, trecerea între traseele marcate cu negru, traseele alpine și traseele de Via Ferrata se face adesea într-un mod fluid. Nu există însă regulă fără excepții. Spre exemplu, în Vorarlberg marcajele sunt asemănătoare cu cele din Elveția, ceea ce înseamnă că traseele de dificultate ușoară sunt marcate cu alb/galben, iar traseele de drumeție montană sunt marcate cu combinația de culori alb/roșu/alb. De asemenea, este bine de știut că marcajul albastru de pe traseele alpine de drumeție din Elveția indică faptul că acest drum duce către zona superioară alpină.

sursa: austria.info/ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *