Stâlpi și indicatoare, montate pe traseul turistic din Parcul Național Domogled-Valea Cernei

Salvamontiștii și angajații Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva au montat în ultimele zile stâlpi și indicatoare pe un traseu turistic din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, situat în sud-vestul României și care cuprinde păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO.

Silvicultorii și salvamontiștii din Băile Herculane au reușit împreună să urce și să monteze stâlpii și indicatoarele pentru traseul turistic Pecinișca – Vârful Colariu – Cheile Feregari – Băile Herculane.

„Când există înțelegere și colaborare, greul devine mai ușor”, spun reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Traseul este amplasat în Parcul Național Domogled-Valea Cernei, situat în sud-vestul României, care este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva.

Acesta adăpostește peste 9.700 de hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO, adică mai mult de 10% din pădurile valoroase incluse de organizația mondială la nivelul Europei.

Parcul Național Domogled-Valea Cernei are o suprafață de peste 60.000 de hectare în județele Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj, întinzându-se peste bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor-Romsilva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *