Constantin Popovici și Cătălin Preda, aur și argint la sărituri de la înălțime la CE de la Roma

Constantin Popovici a câștigat aurul, iar Cătălin Preda argintul sâmbătă seara în proba de high-diving a Campionatului European de natație de la Roma.

Constantin Popovici și Cătălin Preda au fost ultimii sportivi ai României aflați în competiție în cadrul Campionatului European de natație de la Roma. Cei doi au dominat competiția și, după câte 4 serii de sărituri, au reușit să monopolizeze primele două trepte ale podiumului european.

Sâmbătă seara, au avut loc ultimele două sărituri din concursul masculin de high-diving, de la platforma situată la 27 de metri înălțime.

Constantin Popovici a acumulat un punctaj total de 455.70 și a câștigat medalia de aur. Cătălin Preda a obținut argintul cu un punctaj de 436.20.

Cei doi sportivi români sunt antrenați de Florin Avasiloae.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a anunțat că a fost pentru prima dată în istoria Campionatelor Europene de natație de seniori când în programul competițional au avut loc probele de high-diving, la feminin și masculin.

În acest moment, Cătălin Preda este lider în clasamentul pe 2022 al RedBull Cliff Diving, cu 600 de puncte, iar Constantin Popovici, cu 409 puncte, ocupă poziția a cincea, potrivit redbull.com.

În 2021, cei doi sportivi români au urcat pe podium în clasamentul general la finalul circuitului Red Bull Cliff Diving. Popovici a terminat sezonul pe locul doi, iar Preda pe locul trei. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FRNPM

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine