Clujeanul Vlad Pop a plecat vineri pe Kilimanjaro

Vlad Pop a pornit vineri spre Africa. Clujeanul va urca pe Kilimanjaro, unde vrea să arboreze în 2 septembrie steagul taberei MagiCAMP.

Vlad Pop a pornit vineri dimineața din Aeroportul Otopeni. El a postat pe Facebook un film în care le-a mulțumit celor care l-au sprijinit.

Potrivit Asociației Magic, el va urca pe Vârful Uhuru, Kilimanjaro, cel mai înalt din Africa, de 5.895 metri.

În 2 septembrie, clujeanul vrea să arboreze acolo steagul taberei MagiCAMP.

„Prin ascensiunea pe Kilimanjaro, prin care nădăjduiește să inspire cât mai mulți oameni să sprijine educația copiilor cu diagnostice grave, Vlad Pop vrea să reușească să asigure și anul viitor bursele MagicEDU pentru 200 de copii magici”, au transmis reprezentanții asociației.

Proiectul de burse eduacționale a fost lansat de asociație în urmă cu doi ani și a ajutat până acum sute de copii din România.

„Bursa MagicEDU m-a ajutat enorm ca elev și viitor student. Am putut să-mi cumpăr imprimantă, care m-a ajutat să scot pe foaie toate testele de bacalaureat, zecile de acte scanate și trimise doctorilor. Îi spuneam mamei că imprimanta asta este una dintre cele mai bune achiziții din viața mea. O altă necesitate era să imi schimb telefonul. Vechiul tefefon avea carcasa lipită cu bandă adezivă. Datorită bursei, am un nou telefon nou, de pe care pot să învăț, să imprim documente, să vorbesc cu profesorii sau colegii și mă informez despre viitoarea mea profesie: asistent medical. Aaa! Și cărți pentru studiu! Și caiete, pixuri, folii, mape, dosar, coli, tuș pentru imprimantă! Toate consumabilele astea, adunate, costă mult. Poate par mărunțișuri, dar nu sunt. Fără bursă nu ni le-am fi putut permite și fără ele nu știu dacă aș fi reușit”, spune unul dintre beneficiarii burselor.

Cei care vor să ajute copiii o pot face pe Galantom sau pot trimite un SMS, la 8844, cu mesajul BURSĂ (2 euro/lună).

Vlad Pop a terminat în primavera acestui an pe locul 2 maratonul 6633 Arctic Ultra. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Asociația Magic

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine