Accesorii bicicletă: sisteme de hidratare

Hidratarea este extrem de importantă atunci când ieșim în natură cu bicicleta. O varietate întreagă de sisteme de hidratare sunt disponibile. Din varietatea de sisteme disponibile, noi îți spunem care sunt cele mai bune.

De regulă, 2 bidoane de hidratare au loc pe cadrul unei biciclete. Vei observa într-o parte şi într-alta nişte fante, unde se pot instala suporţii pentru aceste bidoane. Aceşti suporţi pot fi în sistem clasic, metalic; există și suporţi de plastic care permit instalarea unui bidon mai mare, care prinde bine la un drum mai lung. Fiecare are avantajele şi dezavantajele lui: cel de plastic se poate strânge foarte bine, pe de altă parte nu este la fel de rezistent precum un suport de metal. Pentru a prinde suporţii sistemului de hidratare pe cadrul bicicletei ai nevoie doar de trusa ta de imbusuri.

Trecând la bidoane, acestea pot fi de asemenea clasice, din plastic, cu un muştiuc prin care putem bea apa. Există şi bidoane cu o uşoară îmbunătăţire: un capac care să menţină muştiucul curat; ceea ce e util, pentru că în timpul drumului, bidonul poate fi repede acoperit de praf sau de apă murdară. Mai avansate sunt bidoanele cu protecţie termică: acestea au în interior un izolator, care păstrează lichidele la temperatura la care le dorim. Aceste bidoane sunt pentru ture clasice de bicicletă. 

Hidratarea este foarte importantă și vă sfătuim să o faceţi aşa cum scrie la carte: adică des şi în cantităţi mici. E important ca apa să conţină săruri şi minerale. Există pe piaţă în acest sens produse pe care să le pui în apă pentru a îmbunătăţi hidratarea. Pentru ture lungi de bicicletă, care necesită o hidratare constantă şi de lungă durată, recomandăm achiziţionarea unui rucsac cu sistem de hidratare: acesta are înăuntru un săculeţ în care intră aproximativ 2 l de apă şi e dotat cu furtun cu muştiuc la capăt, care se poate folosi în mers.

Nu uita: o hidratare corespunzătoare înseamnă sănătate şi confort, înseamnă susţinerea efortului şi plăcerea de a fi în natură.

Găsești varianta video a materialului, alături de alte zeci de video-uri despre echipament și experiențe outdoor pe contul de You Tube Ski&Outdoor Magazine.

*powered by HERVIS

Scris de: Vasile Cipcigan

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine