În mai puțin de o lună începe cea mai dură cursă de aventură din lume, Red Bull X-Alps

32 de atleți din 18 țări fac în aceste zile ultimele pregătiri înainte de startul celei mai dure curse de aventură din lume, care se va da pe 11 iunie 2023, în Kitzbühel – Kirchberg, Austria. La competiție participă și veteranul Toma Coconea.

Potrivit organizatorilor, cursa are 1.223 km de drumeție și zbor prin cinci țări și durează 12 zile, în care sportivii aleargă, fac drumeții, urcă și zboară pe cele mai înalte vârfuri din Alpi. Ea are loc o dată la doi ani.

Traseul din acest an este o buclă circulară în jurul Alpilor, care începe în Kitzbühel – Kirchberg, se termină în Zell am See și trece prin cei mai înalți munți din Germania, Elveția, Franța și Italia. Aceasta este o ediție istorică, fiind aniversarea a 20 de ani de la prima cursă, care a fost lansată în 2003.

Organizatorii spun că cerințele fizice ale cursei sunt renumite: nu este neobișnuit ca sportivii să parcurgă 100 km și să urce 4.000 m într-o zi.

România va fi reprezentată și la această ediție de Toma Coconea, de două clasat pe locul 2 în edițiile anterioare. Cu ce gânduri pleacă în competiție românul aflați miercuri pe Ski&Outdoor Magazine.

La această ediție participă și elvețianul Chrigel Maurer, de șapte ori campion.

„Este o aventură grea”, spune el.

În acest an sunt înscrise patru femei.

„Anul acesta nu numai că va fi o ediție istorică, dar promite să fie și una dintre cele mai interesante. „Traseul din acest an îi va provoca la maximum pe sportivi din punct de vedere fizic și mental. Avem o nouă locație de start în Kitzbühel – Kirchberg. Există 15 puncte de întoarcere împrăștiate pe unii dintre cei mai înalți munți din Alpi. Există, de asemenea, o cățărare via ferrata obligatorie. Am creat, de asemenea, o experiență de vizionare de ultimă generație pentru fanii și spectatorii care urmăresc, care pot urmări fiecare minut al acțiunii”, spune co-fondatorul cursei, Ulrich Grill.

Red Bull X-Alps începe cu un Prolog de o zi în Kirchberg, joi, 8 iunie, iar cursa principală va începe duminică, 11 iunie. Aceasta se încheie 12 zile mai târziu, pe 23 iunie.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.