Spartan Race, cea mai populară cursă de obstacole din lume, are loc în weekend, la Cheile Grădiștei

În 20 și 21 mai, la Cheile Grădiștei are loc Spartan Race, un concurs cu trasee de la 5 la 21 de kilometri.

Cursele sunt concepute să poată participa atât începătorii, cât și profesioniștii:

  • Sprint / 5 km / 20 obstacole
  • Super / 10 km / 25 obstacole
  • Beast / 21 km / 30 obstacole

Potrivit organizatorilor, cele două zile de provocări vor pune la încercare abilitățile concurenților și capacitatea de adaptare la nou. Astfel, traseul concret va fi anunțat doar cu o zi înainte de startul cursei.

„Misiunea noastră este să inspirăm oamenii să devină mai încrezători în propriile lor capacități, să aibă abilitățile necesare de a trece cu bine prin provocările care apar zi de zi. Credem că prin depășirea obstacolelor din cursele noastre, prin antrenamente și apartenența la o comunitate cu aceleași interese, oamenii pot devein mai încrezători, mai disciplinați și mai conștienți de propriile lor capacități”, spune Lorand Ilyes, reprezentantul Spartan Race în România.

Valentin Popa, veteran de război și membru al echipei INVICTUS, este ambasadorul Spartan Race 2023. El va participa pe un traseu special creat, fiind de altfel un antrenament excelent înainte de Jocurile Invictus din toamnă.

Valentin Popa a suferit în urmă cu cinci ani un accident în timpul unui antrenament de dinaintea unuei misiuni, iar de atunci a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

„Pentru o persoană în scaun rulant, să poată ieși din casă și, mai ales, să participle la o activitate ce implică disciplină este o gură de aer imensă. Să fiu alături de oameni care vor să își depășească limitele mă provoacă să vreau mai mult, să muncesc mai mult, iar determinarea fiecărui participant la acest gen de curse pe mine mă inspiră. Invictus sau Spartan, ne caracterizează un sigur cuvânt – ÎNVINGĂTOR”, spune Valentin Popa.

Înscrierile online s-au încheiat, dar se mai pot face direct la fața locului, în ziua concursului.

Spartan Race este o serie de curse de obstacole de diferite distanțe și dificultăți, desfășurate în principal în Statele Unite ale Americii și francizate în 30 țări, printre care Canada, Coreea de Sud, Australia și mai multe țări europene, precum România. Spartan Race a început ca un spin-off al „Death Race”, un eveniment de anduranță de 48 de ore fondat în 2007. Spartan a fost fondată de Joe De Sena, în 2010, ca o cursă de anduranță mai gestionabilă pentru un public mai larg. Din 2018, cursele Spartan se organizează și în România.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine