Toma Coconea, despre participarea la Red Bull X-Alps 2023: Obiectivul meu, să ajung la final

Veteranul curselor Red Bull X-Alps, românul Toma Coconea, spune că obiectivul pentru ediția din acest an, care începe în 11 iunie, e să ajungă la finalul traseului.

Toma Coconea a spus că va pleca în Austria, în Kitzbühel – Kirchberg, unde se va da startul competiției, la finalul lunii mai.

„Plec după 25 mai, trebuie să fim pe 5 iunie acolo, pe 8 avem prologul și pe 11 e startul”, a spus el pentru Ski&Outdoor Magazine.

El este la a 11-a participare la Red Bull X-Alps, iar de două ori, în 2007 și 2011, a terminat pe locul doi. Cu toate acestea, Toma Coconea spune că, în opinia lui, toți cei care termină cursa, sunt câștigători.

„Vreau să termin cursa, pentru că este o cursă lungă, cu tur și retur, cine termină eu îl consider învingător, e important să mă concentrez s-o termin. Acesta e obiectivul meu, să ajung la final”, a mai spus Coconea.

El spune că traseul din acest an este mai dificil.

„Diferă de la an la an. Acum l-au făcut și lung, și tehnic, tur și retur a Alpilor, trebuie să facem peste 100 de kilometri aerieni pe zi ca să ne încadrăm în cele 12 zile. Da, e mai dificil față de alte ediții”, a explicat el.

Toma Coconea a precizat că, dacă condițiile meteo îi vor permite, va face înainte de competiție o pregătire speciale de testare a noului echipament și de zbor în condiții mai aspre.

„În rest, pregătirea fizică o fac în permanență, iarna schi de tură, alergare, asta e modul meu de viață”, a completat el.

32 de atleți din 18 țări fac în aceste zile ultimele pregătiri înainte de startul celei mai dure curse de aventură din lume, care se va da pe 11 iunie 2023, în Kitzbühel – Kirchberg, Austria. Detalii despre competiție, aici.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine