Up to Postăvaru, aproape de start

Cel mai mare și complex eveniment de MTB organizat în România, Up to Postăvaru, este aproape de start. Amatorii de alergare montană și de mountainbiking sunt așteptați vineri, sâmbătă și duminică la un adevărat festival în Poiana Brașov.

„Am adăugat două concursuri noi de alergare montană (Cros 11 km și Semi 21 km) și două concursuri de mountainbiking în ziua de sâmbătă. Astfel, sâmbătă poți alerga în proba de cros sau semimaraton, iar duminică în cea de vertical. Dacă vii pentru partea de mountainbiking, sâmbătă avem două concursuri de MTB super faine și duminică un vertical sau un E-MTB care garantat va scoate untul din tine”, au transmis organizatorii Up to Postăvaru.

Sâmbătă vor avea loc probele de cros, semimaraton, MTB enduro, MTB endurance, MTB copii și campionatul balcanic de DH, iar duminică probele de MTBE și alergare vertical și, Hard E-MTB.

Probele de alergare

Probele de cros de 11 km si semimaraton 21 km au loc pe potecile de alergare cele mai uzuale din Poiana Brașov, potecile de casă. Postavaru este un munte cu diferență mare de nivel, așadar urcările vor pune la incercare pulsul concurenților, dar totul va merita pentru că vor avea parte de priveliști foarte frumoase, mai ales cei inscriși la proba de semimaraton, care urcă până pe varful Postăvaru.

„Este primul an în care organizăm genul acesta de probe, până acum profilul probei de alergare a fost de vertical, dar ne bucurăm de un număr mare de concurenți, cărora sperăm că le va plăcea ce trasee le-am pregătit”, spun organizatorii.

Probele Enduro si Endurance

„Vom da startul din Postăvaru (pachetul de înscriere va conține o urcare pentru a ajunge acolo cu gondola). Startul începe cu o urcare care să departajeze un pic concurenții, ne dorim să vă aglomerati cât mai puțin la intrarea pe Blue line (traseu din bikepark Postăvaru cu nivel de dificultate scăzut). Dupa Blue Line, traseul de concurs trece prin zona principală de eveniment (prin poarta de alergare care va acționa ca reper de timp intermediar) și merge pe Valea cu Apă, traseu clasic pentru brașoveni. După Valea cu Apă, urmează încă o coborâre, pe Putreda”, explică organizatorii.

La sfârșitul coborârii va exista un punct de cronometare care va marca fie timpul final de concurs pentru concurenții înscriși la Tura Enduro, fie încă un timp intermediar pentru cei care s-au înscris la Tura Endurance.

„Pe scurt, dacă vii pentru coborâre, te înscrii la Tura Enduro și cronometrarea se oprește la sfârșitul coborârii (17 km, 1.300 m diferență negativă, 250 m diferență pozitivă). Urcarea înapoi în Poiană făcută pe forestier rămâne probă de legătură cu un timp limită relaxat. Tura asta este despre a te da la vale cu prietenii în formatul uzual în care ne dăm cu bicicleta în Brașov. Pentru cei care apreciază și o urcare în regim de concurs, oprim cronometrarea sus în Poiană – aceasta fiind Tura Endurance (26 km, 1.419 diferență negativă, 783 diferență pozitivă)”, mai arată reprezentanții Up to Postăvaru.

MTB pentru copii

Vor fi două trasee pentru copii. Astfel, micuții cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani se vor da pe un traseu marcat cu bandă, pe o pârtie din proximitatea zonei principale de eveniment, care va conține viraje pe urcare și coborâre în care va fi testate îndemânarea copiilor.

Traseul pentru copiii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani va fi o extensie a primului și va contine zone suplimentare de urcare și coborâre prin pădure.

Traseul va fi marcat cu banda pe ambele părți. Înscrierea este gratuită, iar premiile vor merge către primii 5 finaliști ai fiecărei probe.

Campionatul Balcanic de DH

Proba de downhill de anul acesta are un dublu rol: reprezintă Campionatul Național de Downhill, dar și Campionatul Balcanic de Downhill. Ca să poată fi parte din acțiune și spectatorii, și concurenții de la celelalte probe, final ava fi difuzată pe un ecran LED de 6×4 m în zona finishului. Transmisia va putea fi urmărită și live.

„Este primul an în care facem live stream și primul în care avem live timming cu 2 timpi intermediari și ne dăm silința să iasă totul bine”, spun organizatorii.

Pentru campionatul național și balcanic de downhill, partener al evenimentului este Primăria Municipiului Brasov. Detalii, aici.

Duminică, zi de urcat

Dacă sâmbătă e zi de coborât, duminică e zi de urcat, cu alergare vertical și MTB și proba de E-MTB.

„Referitor la tura de E-MTB – cei care au participat anul trecut știu deja că la noi tura asta nu e plimbare pe drumuri forestiere. Urcările și coborârile sunt tehnice. Un fel de HARD EMTB. Posibil să avem ceva surprize și aici”, mai spun organizatorii.

Aceștia anunță un giveaway la care poate participa absolut oricine este prezent la eveniment sâmbătă și rămâne la premiere.

La sfârșitul festivității de premiere va fi un giveaway la care crama Servie dă câștigătorului greutatea sa în vin, iar cei de la Specialized oferă o bicicletă electrică full-suspension, un Specialized Turbo Levo.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Up to Postăvaru

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine