”Pe-o gură de rai” – Winter Tour la Șureanu

V-am promis că revenim cu poveștile din Winter Tour, iar astăzi vrem să vă spunem cum a fost cel de-al doilea weekend din cadrul caravanei, petrecut la Șureanu. Iar atunci când ne amintim de acest loc ce pare binecuvântat, nu putem să nu gândim în versuri. Călătoria noastră a fost ca o baladă, însă ceea ce ne-a rămas în minte de la Șureanu este, ca de fiecare dată, frumusețea răpitoare a munților și a cerului în culori.

Am ajuns la Șureanu în 14 ianuarie, iar prima dimineață pe munte a fost cu emoții și peripeții. Ne-am temut că lucrurile ne vor fi potrivnice și vântul puternic, însă după ora 10.00 soarele a apărut și rămas cu noi tot weekendul. Lounge-ul Winter Tour a fost instalat lângă apres-ski Ada, locul unde în urmă cu doi ani ne-am adăpostit de aceeași vreme rea de care ne temeam. Ne-am bucurat să îi revedem pe iubitorii de munte și iarnă din zonă și să facem atmosferă pentru ei.

Pe lângă concursurile clasice cu premii: sprint la deal, bulgăreală, spin around de ski stick sau spritz pong, plăcerea cea mai mare au fost plimbările pe munte cu ”trocariciul”. În contra-partidă, Florin ne-a arătat în viteză munții, cu snowmobilul. Nu spunem mai multe, pentru că nu e de povestit. Și ar fi și greu de pus în cuvinte experiența trăită cu el. Dar o vom ține minte, cu siguranță!

Ca de fiecare dată, una dintre marile mulțumiri pe care le avem în Winter Tour este să vedem bucuria celor pun pentru prima dată clăparii în picioare și care participă la Prima Lecție de Schi. La Șureanu am avut și copii, dar și adulți, care au descoperit plăcerea sporturilor de iarnă alături de monitorul nostru, Mo.

Weekendul s-a încheiat cu extragerea câștigătorilor care au participat la tombola Winter Tour de la Șureanu și care au primit bilete la super-evenimente și tickete pentru o vacanță plină de aventură pe insula grecească Samothraki.

Am lăsat în urmă Șureanu pe un apus superb, mai înțelepți și recunoscători pentru lecțiile pe care muntele ni le dă și pregătiți pentru următoarea oprire, la Predeal.

Vezi cum a fost primul weekend cu Winter Tour din acest sezon, AICI.

Scris de: Bianca Șomlea

Foto: Manases Sándor / Denis Stancsuy

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine