Pantalonii DERESE de la Northfinder

Părăsim zonele aglomerate, pârtiile de schi, centrul stațiunii, ne punem pieile de focă pe schiuri și ….. Libertate!!!!  Asta înseamnă schiul de tură.

Și, pentru a simți complet această libertate, avem nevoie de echipamentul care să ne confere acest sentiment. Libertatea de mișcare ne produce plăcere, dorință de explorare și confort mărit în toate acțiunile noastre.

Când cei de la Northfinder au conceput pantalonii Derese, la libertate s-au gândit. Mișcările dinamice necesare la parcurgerea pantelor cu schiurile de tură sunt posibile cu o pereche de pantaloni extrem de comozi, foarte elastici, în care s-au folosit materiale ca Pearl Elastic in 4way, sau Polartec PowerstrechPro. Tranzițiile, întoarcerile pe urcări, mișcările agresive pe coborâre nu sunt deloc incomodate de acești pantaloni.

Croiala este de tip regular fit, cu o zonă articulată la genunchi pentru o mișcare mai ușoară.

Schiul de tură și turele de iarnă sunt sporturi foarte complexe. Pentru practicarea acestora în siguranță și confort, și echipamentul trebuie să fie la rândul său complex, să împlinească toate așteptările. Nu doar elasticitate căutăm, ci și izolație termică, respirabilitate, precum și accesorii de calitate.

Izolația termică  la pantalonii Derese este bună – pantalonii sunt dedicați zilelor active, turelor care necesită un consum ridicat de energie, efort mare și generează o încălzire a corpului ridicată. Acești pantaloni sunt mai subțiri, dar asta nu înseamnă că nu ne protejează. Polartec înseamnă izolație eficientă și în acești pantaloni avem Polartec® Power Grid® și Polartec® Power Stretch.

Izolația de factorii externi – aici nu s-a făcut deloc rabat. Turele de iarnă înseamnă vânt, umiditate ridicată. Partea din față a pantalonilor este realizată dintr-un material elastic de 2,5 straturi, rezistent la vânt. Acești pantaloni au un strat exterior de nivelul 3, făcându-i potriviți pentru protecție împotriva vântului și a umezelii.

Respirabilitatea – în primul rând materialele din care sunt realizați respiră foarte bine. Partea din spate este confecționată din  Polartec® Power Stretch Pro – un material extrem de respirabil și elastic. Apoi, avem fante de ventilație în zona coapselor și fante de aerisire sub genunchi, care ne asigură confortul dorit. Pantalonii respiră foarte bine și elimină transpirația exact acolo unde avem nevoie.

Ca accesorii, avem buzunarele frontale în care intră bine un telefon sau alte obiecte necesare în tură. Terminația inferioară cu fermoar este foarte practică atunci când dorim să îi punem sau să îi dăm repede jos. Aceasta „fustiță” este foarte ofertantă putând să acopere ușor clăparii de tură închiși. Pentru o mai bună așezare și protecție, în partea de jos a „fustiței” avem o bandă cauciucată.

Tot în partea inferioară, pe interior, avem o întăritură cu un material foarte rezistent. Aici putem să tăiem pantalonii cu cantul schiului sau îi putem agăța cu clăparii și de aceea avem nevoie de un material rezistent la abraziuni.

 

În partea superioară, la talie, avem o centură elastică care ne asigură o potrivire foarte bună. Pe interiorul centurii avem trei fante de prindere a bretelelor – un accesoriu recomandat la turele de iarnă.

Fermoarele sunt YKK, rezistente și foarte fiabile, gândite pentru a putea fi manipulate ușor.

Pantalonii Derese arată foarte bine, cei de la Northfinder fac o treabă foarte bună în ceea ce privește designul produselor. Culori vii, inscripționări reflectorizante, toate aranjate într-o cromatică plăcută.

Cu libertate în mișcare, izolație termică, respirabilitate, materiale premium, foarte ușori, pantalonii Derese pot provoca dependență.

Scris de: Vasile Cipcigan, salvator montan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine