SUA: Manitou Incline, la peste 2.600 m altitudine în 30 min.

sursa: Facebook / Manitou Springs, CO Incline
sursa: www.manitouincline.com

The Incline este unul dintre cele mai intense trasee de alergare pe verticală din lume. Aflată lângă orașul Manitou Springs din Colorado, SUA, “pista” de doar 1,42 de kilometri te duce la peste 2.600 de metri altitudine. Alergătorii cu experiență pot să ajungă în vârful muntelui în mai puțin de o jumătate de oră.

Traseul este practic amenajat pe o veche cale ferată de tip funicular construită în secolul XIX pentru a oferi oamenilor din zonă acces facil la bazinele de apă din vârful muntelui. Închisă complet de autorități în 1990, ea a fost folosită de cei care se antrenează outdoor până când, în 2013, a fost reamenajată și deschisă publicului.

Pentru a ajunge în vârf, trebuie urcate 2.744 de trepte care pot fi parcurse în aproximativ o oră. Cei care au rezistență fizică mai mare însă, pot să ajungă în mai puțin de 30 de minute la peste 2.600 de metri altitudine și să admire priveliștea. Momentan, recordul aparține atletului american Joseph Gray care a parcurs Manitou Incline în 17.45 de minute.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *