Lacul Baikal, Rusia. Februarie, 2020

Întotdeauna am avut o fascinație pentru iarnă, zăpadă și frig. Din acest motiv Siberia a fost mereu una dintre destinațiile mult dorite la care am visat cu ochii deschiși. La începutul lui 2020 însă, s-au aliniat în sfârșit planetele și m-am îmbarcat pentru o călătorie în inima Rusiei lângă lacul Baikal.

Lacul Baikal este un tărâm al superlativelor: cel mai adânc lac din lume, una din cele mai greu accesibile destinații, cea mai curată apă și mai ales frig frig frig. Am citit toate poveștile pe care le-am găsit apropos de ce urma să găsesc acolo în mijloc de Februarie și am purces cu inima larg deschisă și cu cea mai groasă geacă de puf pe care o aveam în garderobă. 

Orice vizită a zonei începe din orașul Irkutsk, un oraș mare,industrial, pierdut un imensitatea stepelor.  Din Irkutsk se merge cu mașina cam 40 km de-a lungul unei șosele șerpuite printre păduri de pini în lungul râului Angara. 

Frumusețea Lacului Baikal este una brută și foarte directă. M-a izbit de cum am coborât din mașină și m-a urmărit întreaga expediție. Este greu de redat în cuvinte întreaga bogăție de culori și mai ales sunete. Pentru o tentativă de jurnal de călătorie vă invit să le trăim împreună câteva din cele mai frumoase momente, cusute laolaltă în filmulețul de mai jos.

Scris de: Cristian Flueraru