Expediție pe cel mai înalt vârf din Pamir

Florin Nechita, colaborator Ski&Outdoor Magazine, vrea să cucerească vârful Lenin (7134 m), cel mai mare vârf din munții Pamir. El a plecat în expediție din tabăra de bază Achik-Tash (3200 m) alături de alți 5 alpiniști și 2 ghizi.

Ideea expediției s-a născut în 2019, însă abia anul acesta s-a concretizat.

Septembrie 2019 tocmai am terminat conversația telefonică cu Dani Homorodean. Va fi tura pe Lenin Peak (7134m) la anul. Primul pas într-un plan mai ambițios. Vom fi parte a unei expediții internaționale, logistica organizată de Adventure Peaks. Tura este gândită ca un test a capacității de adaptare la altitudine și o oportunitate de învățare a organizării și logisticii necesare pentru așa munți înalți. Deja creierul a schimbat în treapta a 3-a, plan de antrenament, liste de echipament, asigurare SAR, comunicare și GPS, inventar de lucruri ce trebuie cumpărate.

Iulie 2021 aproape 2 ani si o pandemie mai târziu suntem într-un final în taxiul care ne duce de la Bishkek la Osh unde vom face joncțiunea cu restul expediției, a declarat Florin Nechita la plecarea spre expediție.

Vârful Lenin este cel mai înalt din lanțul Trans-Altai. Cu o înălțime de 7134 m este situate în nordul masivului Pamir din Asia Centrală. Succesul unei expediții pe vârful Lenin constă în aclimatizare și de condițiile de vreme.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *