Test pantofi de alergare SALOMON SAGA CROSS

Confort, agresivitate, siguranţă, asta înseamnă noul model de încălţăminte Salomon Saga Cross. Am ajuns la această concluzie după ce i-am testat, la alergare prin pădure.

Salomon Saga Cross este o pereche interesant de comodă, având în vedere că e o încălţăminte tehnică, de alergare montană. În acest model Salomon a introdus tehnologia pe care a dezvoltat-o în ultimii ani. Modelul vine ca o mănuşă (de fapt ca o şosetă), dar care provoacă la trasee tehnice. Are un drop ridicat, iar asta te face să împingi foarte tare în călcâi, să te duci în faţă în forţă. Calapodul este mai îngust, iar talpa este foarte aderentă. Recomandăm să alegeţi o mărime un pic mai mare decât purtaţi de obicei: vorbim de o încălţăminte de trail, e nevoie de un pic de spaţiu la coborâri, să nu avem probleme cu degetele, iar la efort oricum piciorul se mai dilată.

Ce ne-a plăcut?

  • Aspectul: nu au culori turbate, nu sar în ochi, dar arată foarte bine.
  • Călcâiul: credeam că va fi deranjant, dar a fost de fapt foarte flexibil.
  • Şireturile: au sistemul quick lace, se strâng şi se desfac foarte uşor. Există un loc în care se poate introduce şiretul, astfel că nu se va agăţa de plante.
  • Limba: foarte moale şi comodă.
  • Tălpici: sunt de la Ortholite, păstrează şi aerisesc foarte bine piciorul.
  • Sistemul Sensifit: sistemul de prindere a piciorului, de legătură între talpă şi zona superioară, care contribuie mult la senzaţia de confort.
  • Talpa: foarte aderentă, foarte stabilă. Merge foarte bine pe stâncă, pe suprafaţă umedă sau pe pământ nisipos.

Acest model este disponibil şi cu membrană GoreTex, ceea ce înseamnă mai multă respirabilitate şi un grad ridicat de impermeabilitate.

Găsești varianta video a materialului, alături de alte zeci de video-uri despre echipament și experiențe outdoor pe contul de You Tube Ski&Outdoor Magazine.

*powered by Hervis

Scris de: Vasile Cipcigan

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine