Eduard Novak, după argintul de la Jocurile Paralimpice: Sunt cel mai fericit om de aici. Această misiune a fost îndeplinită

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, este mulțumit de prestația pe care a avut-o în acest an la Jocurile Paralimpice. „Această misiune a fost îndeplinită”, a spus miercuri ministrul, după ce la Tokyo a obținut o medalie de argint în proba de urmărire individuală 4000 m pe velodrom și a terminat pe locul 8 proba de contratimp pe şosea.

După aproape 4 luni de cantonamente, pregătire, muncă în minister și stres, aveam nevoie de puțină relaxare. Să luăm lucrurile așa cum sunt: firești! Fără să le direcționăm intenționat. Toți avem nevoie de momente în care să ne încărcăm cu energie și să reflectăm asupra lucrurilor cu adevărat importante, a scris miercuri pe pagina sa de Facebook ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

El susține că misiunea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo a fost îndeplinită.

„Sunt cel mai fericit om de aici. Tot ce am visat până acum, am obținut și pot spune că și această misiune a fost îndeplinită”, mai spune ministrul.

Acesta s-a clasat marți pe locul opt în proba de contratimp pe şosea, categoria C4, fiind cronometrat cu timpul de 50 de minute 16 secunde 60/100 pe 32 de kilometri. Medalia de aur a fost obţinută de slovacul Patrik Kuril.

În 27 august, Eduard Novak obținea medalia de argint în proba de urmărire individuală pe 4.000 metri, unde a fost întrecut de slovacul Jozef Metelka.

Ministrul Sportului câștigase această probă în 2021 la Jocurile Paralimpice de la Londra.

„Am scos un timp mai bun cu 10 secunde decât la Londra, unde am câștigat aurul în 2012, și am demonstrat că pot fi mai bun decât acum 9 ani. Acesta este mesajul Jocurilor Paralimpice: dacă îți dorești ceva cu adevărat, se poate”, spunea atunci ciclistul paralimpic.

Pentru Eduard Novak medalia obținută la Tokyo este 4-a medalie paralimpică, a treia de argint din palmares.

Scris de: Bianca Șomlea

Foto: Facebook/ Comitetul Olimpic si Sportiv Român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *