Crucea de pe Muntele Caraiman a fost restaurată cu fonduri europene

Crucea de pe Muntele Caraiman a fost restaurată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană derulat de Ministerul Apărării Naționale. Marți, a avut loc o ceremonie militară și religioasă care a marcat finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Ceremoniile au fost organizate marți la Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial situată pe Muntele Caraiman cu ocazia sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci.

Participanții au depus coroane de flori în memoria eroilor căzuţi şi au vizitat spaţiul expoziţional amenajat în incinta monumentului.

Proiectul de reabilitare a fost cofinanţat de Uniunea Europeană şi de Ministerul Apărării Naţionale.

„Am primit, în 2016, o misiune de onoare, aceea de a restaura şi reintroduce în circuitul valorilor naţionale acest monument înnobilat de istoria neamului. Şi iată dovada că militarii au reuşit să se ridice la înălţimea misiunii primite şi să putem fi astăzi, din nou, mândri de Monumentul Eroilor de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan. Nu a fost o misiune uşoară, nu a fost la îndemâna oricui, dar prin multă muncă, prin profesionalism şi dăruire, lucrările au fost finalizate cu success”, a declarat Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.

Proiectul de restaurare a Crucii s-a derulat în perioada 2016-2021, după preluarea ansamblului în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale/Laurențiu Turoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *