Casca smart pentru schi

În fiecare sezon de iarnă, ne-am obișnuit să aruncăm un ochi în bagajul pentru schi și să ne pregătim pentru zilele cu zăpadă cu alte echipamente. Fie că vindem din cele vechi, fie că mai adăugăm la echipamentul existent, nu există an în care să nu aducem un refresh hainelor de schi, echipamentului de dat sau gadget-urilor pe care le folosim pe timpul iernii.

Dacă iarnă trecută a fost despre drone și camere sport de ultima generație, iarna aceasta vedeta a fost casca smart Livall RS1 care și-a făcut loc de cinste în bagaj. Proaspăt lansată la nivel mondial și deja deținătoare a câtorva premii pentru inovație la evenimente importante de profil precum CES, această cască ne-a atras atenția prin tehnologia smart pe care o pune la dispoziție. Din acest an, ea este disponibilă și în România pe site-ul oficial al producătorului.

Casca inteligentă este dedicată tuturor practicanților de sporturi de iarnă (schi / snowboard) care au nevoie de protecție, dar care doresc, în același timp, să aibă libertate în comunicare, fără a mai folosi căști tradiționale cu fir sau căști cu bluetooth care sunt incomod de purtat pe sub casca de schi. Funcțiile sale revoluționare sunt încorporate într-un design ergonomic, îmbinând toate elementele de siguranță și asigurând în același timp o conexiune rapidă cu telefonul mobil. Amintesc mai jos câteva din specificațiile care ne-au convins să o avem în bagaj:

Alarmă SOS

Casca este prevăzută cu accelerometru și giroscop pe 3 axe care pot detecta căzăturile, declanșând astfel sistemul de alarmă SOS. Senzorii de incident vor activa alarma care va suna timp de 60 de secunde. În acest interval, dacă totul este ok, trebuie să dai swipe up în aplicație pentru a opri alarma. Dacă nu oprești alarma în 60 de secunde (dacă ești inconștient sau nu te poți mișca), casca va transmite prin SMS sau e-mail coordonatele GPS către contactele stabilite de tine anterior în aplicație.

Walkie-Talkie la distanță de un singur click (push to talk)

Această funcție ne permite să comunicăm direct cu prietenii pe pârtie, prin intermediul microfonului încorporat, apăsând un singur buton, fără a mai fi nevoie să scoatem mănușile. Conectarea walkie-talkie este posibilă doar între utilizatorii de căști Livall RS1.

Apeluri hands-free

Putem prelua apeluri telefonice apăsând butonul Power, fără a fi nevoie să scoatem telefonul din buzunar.

Alarmă anti-pierdere

Funcție ideală pentru uituci! Dacă distanța dintre cască și telefon este mai mare de 50 de metri, ambele vor emite un sunet de alarmă care îți vor aminti că ai uitat unul din aceste accesorii.

Redare muzică

Casca îți permite să asculți muzică, fără a mai fi nevoie să folosești căști cu fire sau căști suplimentare bluetooth.

Livall Skiing App.

Casca transmite către aplicația de pe smartphone informații cu privire la distanțele parcurse și viteza de deplasare, astfel că, la final de zi, nu va mai trebui să consultăm o altă aplicație pentru a putea vizualiza informațiile despre ziua petrecută pe pârtie.

Specificații

 • Certificări siguranță: EN1077 / ASTM F2040
 • Microfon încorporat cu protecție anti-vânt, Microfon: -32 dB.
 • Difuzoare: stereo 2x 0,5W
 • Aplicație compatibilă cu iOS / Android.
 • Bluetooth: BT 4.2 + BLE 4.2 Gama de până la 10 metri
 • Rezistență până la -20 grade.
 • Design creativ, 15 găuri de ventilare
 • Sistem prindere ochelari
 • Construcție multi-stratificată (EPS + ABS)
 • Acumulator: 1000mAh
 • Alimentare: DC-5V / 1A
 • Autonomie: 16 ore (48 ore standby)
 • Timp încărcare: 2 ore
 • Port de încărcare: Cablu USB magnetic
 • Mărimi ajustabile: M/L (57-61cm)
 • Greutate: 750 gr.
 • Garanție 2 ani.

Noi nu putem să nu privim mai departe de specificațiile actuale și să nu ne gândim la posibilitatea de a avea integrată și o cameră video și vizor. Cât de cool ar fi? Poate următorul model de cască inteligentă va încorpora și aceste două opțiuni, care ar elimina din bagaj camerele sport, sistemele de prindere pentru cameră și ochelarii. Până atunci nu rămâne decât să ne adaptăm tehnologiei actuale și să invocăm iarna cât mai repede pentru a ne putea bucura de cele mai cool gadget-uri. 

Află mai multe despre cele mai bune echipamente pentru sporturile de iarnă și activitățile outdoor din revistele Ski Magazine și Outdoor Magazine. Le găsești aici.

Scris de: Alexandru Costin Costea / namstare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.