Pro Ski Simulator – ride at home

Visăm în continuare la iarnă și la escapadele la schi întrerupte prea devreme. Partea bună este că ne putem domoli dorul de munte și să ne pregătim în același timp pentru următorul sezon, de acasă. Am testat simulatorul PRO SKI și pe lângă faptul că acest aparat te poate ajuta să îți crești perfomanțele la schi și să își corectezi mișcările, te menține în formă și îți pregătește corpul atât pentru iarnă, cât și pentru vară. Asta, dacă vom avea norocul să ne etalăm corpul pe plajă, la soare.

Să mai spunem că simulatorul este destinat și fizioterapiei?! Ei bine, da. Exercițiile pot ajuta pentru recuperarea după accidentări, în cazuri de leziuni ale gleznelor, genunchilor, ligamentelor şoldurilor, meniscului, ligamentelor încrucişate ale genunchilor şi de leziuni musculare ale părţii inferioare a corpului.

Giuliano Razzoli – campion olimpic (Italia)

Modele Pro Ski Simulator

Pro Ski Simulator este acum disponibil și în România. Există mai multe modele scoase pe piață, de la variante simple, foarte ușor de utilizat și accesibile, la cele mai complexe, dedicate profesioniștilor. 

 1. Basic Ski Machine (850 EUR) – Acest model este cel mai bun pentru „utilizatorii casnici” , atât din punct de vedere al prețului, cât și al spațiului pe care îl ocupă într-un apartament sau într-o casă. Pe acest aparat se poate pune și cartul de placă, pentru iubitorii de snowbord. 
 2. Standart Ski Machine (1685 EUR) – Următorul model este la baza un Basic care are încorporat și un mic calculator cu display.
 3. Power (1775 EUR) – Power este cu 50 cm mai lat decât Basic pentru o elongație mai mare. Acest tip de simulator folosește cartul de clăpari, adică antrenamentele sunt specifice schiului alpin.
 4. Pro Ski Machine (3575 EUR) – Pro Ski Machine este dedicat 100% schiului de performanță. Este un aparat complex care imprimă mișcarea pe două axe stânga – dreapta și mișcarea de rotație, fiind cât se poate de apropiată de cea de „atacul” porților în slalom.
 5. Pro Fit 360 Simulator (5000-6000 EUR) – Modelul combină Basic Ski Machine cu un soft special cu ajutorul căruia se pot proiecta pe un TV sau pe un display peste 60 de pârtii cunoscute, pentru o experiență virtuală cât mai apropiată de realitate. Poți să încerci un freeride sau un slalom uriaș pe una dintre renumitele piste pe care sunt organizate probele Cupei Mondiale de schi alpin.

În această perioadă a crescut număr de cereri, având în vedere actuala conjuctură. Că și idee, din momentul comenzii, simulatorul este pregătit și se livrează direct la ușa beneficiarului în termen de 3-4 zile lucrătoare. În plus, utilizatorii au acces gratuit pe site-ul oficial al Pro Ski Simulator la un program de training de 45 de minute, reprezentant Pro Ski Simulator.

Cine poate folosi simulatorul de schi

Oricine persoană, de la vârsta de 5-6 ani până la + 70 de ani, poate folosi un astfel de simulator. În general, aceste aparate se adresează către trei mari categorii de utilizatori: 

 • Tuturor sportivilor care practică un sport care presupune angulație (handbal, tenis, baschet, volei, fotbal) și, desigur, schiul alpin
 • Recuperare – s-au vândut multe aparate Basic către centrele de kinetoterapie
 • Fitness – sălilor de sport pentru programe de grup până la 10 participanți. Este singurul „aparat” de fitness care lucrează mușchi specifici schiului și, ca particularitate, singurul care are mișcare stânga – dreapta, față de restul aparatelor care imprimă corpului o mișcare înainte – înapoi sau sus – jos

De câțiva ani toate echipele naționale de schi alpin (mai puțin cea a României) au achiziționat mai multe modele începând cu Basic Ski Machine, Power și Profesional. Vorbim de nume celebre din schiul european care se antrenează pe acest tip de simulator. 

În momentul de față este singurul model de simulator de schi pe piață, atât în lume cât și în România, care poate fi achiziționat la un preț mai mult decât decent având în vedere avantajele lui. Mai există pe piață un alt model dezvoltat de americani (Ski Tech Sport), dar aici vorbim de prețuri de 50.000-60.000 USD pentru un aparat – reprezentant Pro Ski Simulator.

Avantaje

 •  Învățarea tehnicilor de schi în mod natural
 • Dezvoltat cu ajutorul schiorilor profesioniști
 • Antrenament eficient al echilibrului
 • Control computerizat integrat (la Standard Ski Machine)
 • Adecvat pentru orice persoană indiferent de nivelul de performanță
 • Mişcările sunt temperate şi fluide fără efecte negative asupra articulaţiilor
 • Antrenament extrem de  eficient pentru toate grupele musculare
 • Ardere eficientă a caloriilor (aproximativ 700 kcal /h), ideal pentru modelarea corporală

Mai multe informații, pe site-ul Pro Ski Simulator.

Află mai multe despre noile tehnologii și cele mai bune echipamente pentru sporturile de iarnă și activitățile outdoor din revistele Ski Magazine și Outdoor Magazine. Le găsești aici.

Scris de: Bianca Șomlea

sursa foto: Pro Ski Simulator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *