FISCHER RC4 Super Race RT sau plăcerea virajelor

Demult nu m-am bucurat așa de o pereche de schiuri cum m-am bucurat de Fischer RC4 Super Race RT. Sunt schiuri dezvoltate pentru plăcerea alunecării și a virajelor. Atât de ușor intră și ies din viraje încât ți se pare că sunt conectate cu tine și totul e foarte natural. Aproape nu simți efortul depus pentru transferul de greutate, iar slalomul se face atât de ușor, încât ți se pare o joacă foarte plăcută. Acest lucru se datorează raportului ideal între geometria schiului și elasticitatea lui. Nu sunt niște schiuri foarte rigide și asta ajută mult în gestionarea virajelor.

Hervis Sports ne-a pus la dispoziție pentru test o pereche de Fischer RC4 Super Race RT de 165 cm. Eu am 178, 80 kg și mi s-au părut perfecte. Geometria acestui ski ne prezintă la 165 un sidecut 120-67-100 cu un radius de 14. Aceste caracteristici fac din acest schiu unul dedicat slalomului (deși permit fără probleme și viraje mai largi). Vin cu tehnologie RaceTrack, tehnologie care favorizează un flex liber, contactul cu zăpadă este optim iar energia pe care o folosim în mișcare, este absorbită de schiu fără a se piede nimic. Cu alte cuvinte, un schiu foarte ușor de controlat și de condus.

În construcția acestui model s-a folosit o tehnologie Air CarbonTI 0.5, tehnologie care constă în plasarea de fâșii de titaniu între straturile miezului. Pereții laterali sunt concepuți să ofere schiorului o mai mare stabilitate și schiurilor o mai mare durabilitate.

Schiurile Fischer RC4 Super Race RT pe care le-am testat noi au venit cu legături RC4 Z12 PR. Le-am testat de dimineață, pe o pârtie foarte tare și bine amenajată, cu stratul de zăpadă subțire și înghețat. Au stat foarte bine pe gheață și zăpada înghețată, au intrat ușor în viraje, au ieșit la fel de ușor. În gestionarea virajelor agresive stau foarte bine (era de așteptat) dar alunecă încântător și în curbele largi și line. Ce m-a încântat este elasticitatea lor. O elasticitate foarte bine gândită în raport cu geometria schiurilor. Această elasticitate s-ar putea să te deranjeze dacă ești un împătimit al vitezei și stilul tău de schi se bazează pe viraje foarte largi și viteză mare. Fischer RC4 Super Race RT  sunt făcute pentru “plăcerea virajului”, pentru slalom.

Bineînțeles, am cerut și alte păreri:

George Brad – coordonator sportiv și antrenor de schi la Transilvania Ski Academy “Sunt schiuri potrivite pentru diferite tipuri de schiori. Pot fi folosite și de începători, și de intermediari, dar și de avansați împătimiți de viraje agresive.  Faptul că se controlează atât de ușor face din acest schiu unul perfect pentru instructorii și monitori de ski”.

Ionuț Brad – coordonator și monitor de ski la Clubul Sportv DARB“ Mi-au plăcut foarte mult. Perfecte pentru slalom. Vireza foarte ușor și stau bine în viraj. Mai vreau să le încerc odată!”

Andrei Huțanu – redactor șef la Ski&Outdoor Magazine  – “Aproape că virează singure. Nu am simțit niciun efort în controlul lor. Sunt exact ce trebuie pentru slalom. Și, spre deosebire de modelele anterioare, sunt prietenoase și iertătoare, nu sunt deloc brutale cum mă așteptăm”.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *