Skipass unic pe toate instalațiile de transport pe cablu din Sinaia. Care sunt noutățile sezonului

Primarul orașului Sinaia Vlad Oprea a anunțat că în stațiune va fi implementat un skipass unic pentru toate instalațiile de transport pe cablu după ce se va finaliza achiziția de către primărie a activelor Teleferic Sinaia.

Primăria Sinaia este în aceste zile în plin proces de achiziționare a activelor Teleferic Sinaia.

„Este o reparație istorică, un moment extrem de important pentru schiul sinăian și pentru întreaga comunitate locală. Am câștigat licitația, în următoarele săptămâni vom încheia contractul de vânzare-cumpărare. Din acel moment vom avea skipass unic pe toate instalațiile de transport pe cablu din Sinaia”, a spus Vlad Oprea.

Autoritățile locale spun că preluarea telecabinelor vechi implică multe resurse, dar sunt optimiste.

Acestea estimează pentru starul sezonului intervalul 10-20 decembrie, dar spun că totul depinde de vreme.

Telescaun nou și 4 noi kilometri de pârtii

La Sinaia va funcționa din acest sezon un nou telescaun, montat în această vară. Este vorba de Telescaunul Valea Dorului, care în prezent este în curs de autorizare.

„Este vorba de Telescaunul Valea Dorului, care deservește mai multe pârtii- Valea Dorului 1, Valea Dorului 2, Variantă, Vâlcel, Floare de colț și Panoramic- și prin extensie și alte pârtii. Este un telescaun nedebraiabil, de aproximativ un kilometru”, a declarat, pentru Ski&Outdoor Magazine, Maria Floricică, directorul general al societății Transport Urban Sinaia, care administrează și domeniul schiabil.

Autoritățile au mai cumpărat un ratrac, care se va alătura celor trei mașini de bătut zăpada de ultimă generație și celor încă patru ceva mai vechi, existente pe domeniul schiabil.

Vestea bună pentru schiori este că aproximativ 4 noi kilometri de pârtii noi vor fi dați în folosință în această iarnă.

„Avem pârtii noi, Floare de Colț, Panoramic, Vâlcel și Variantă 2, undeva cam 4 kilometri de pârtii, aproximativ. Nu sunt pârtii într-o zonă nouă, cum au fost cele de anul trecut, sunt pârtii în zona Valea Dorului. De exemplu, pârtia Vâlcel exista, dar de 10-15 ani nu a mai fost amenajată. Floare de Colț, Panoramic nu au existat niciodată, deci am abordat niște segmente noi ale muntelui, va fi pentru prima dată când vom amenaja acele pârtii pe niște segmente cunoscute ale muntelui situate între cele două instalații Valea Soarelui și Valea Dorului, dar este pentru prima dată când vor fi bătute”, a mai spus Maria Floricică.

Pârtiile noi vor fi dotate cu parazăpezi, care ajută la încetinirea fulgului de nea și troienirea zăpezii.

În acest fel, domeniul schiabil din Sinaia va ajunge la peste 33 de kilometri de pârtii. Anul trecut, au fost dați în folosință aproximativ 8 kilometri de pârtii și teleschiul Călugărul. Detalii, aici și aici.

Noutăți sunt și în parcare.

„Am pus o extensie a sistemului de ticketing deja existent, două bariere în plus, de intrare și de ieșire, astfel încât fluxul să fie mult îmbunătățit, și un sistem LPR, recunoașterea numărului de înmatriculare, astfel că odată ce ai plătit se ridică automat bariera la ieșire, care va ajuta la fluidizare și va spori confortul turistului”, a explicat Maria Floricică.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine