Geaca de alergare montană

Geaca de alergare montană ne protejează de umiditatea din exterior. O geacă bună în acest sens e o îmbrăcăminte uşoară, impermeabilă şi respirabilă. Primul criteriu la care ne uităm este impermeabilitatea. Recomandarea noastră e ca geaca să fie de peste 5000 coloană de apă. Membrana e importantă, dar la impermeabilitate contează şi cusăturile: dacă sunt lipite, atunci apa nu va pătrunde nici prin această zonă.

Al doilea element important este greutatea şi dimensiunea gecii: pentru că va trebui să o luăm cu noi, contează să fie mică şi uşoară; să se poată strânge, pentru a putea să o băgăm într-o borsetă, un rucsăcel sau într-un brâu de alergare când nu avem nevoie de ea.

Ne uităm apoi la accesorii: la buzunare, la glugă şi la manşon, care ne permite să vedem cât de bine alergăm pe un ceas de sport. Fiind dedicate alergării, aceste geci au un buzunar pentru bidonul de apă, un lucru foarte util la o geacă de alergare montană.

În final, o geaca de alergare montană are zone pentru eliminarea transpiraţiei, ceea ce o face comodă la purtat.

Găsești varianta video a materialului, alături de alte zeci de video-uri despre echipament și experiențe outdoor pe contul de You Tube Ski&Outdoor Magazine.

*powered by Hervis

Scris de: Vasile Cipcigan