Alergare prin nori: Rodnei Sky Race

sursa: Facebook / Rodnei Sky Race
sursa: Facebook / Rodnei Sky Race

Cursă de alergare pe verticală. Sute de alergători participă weekendul acesta la concursul Rodnei Sky Race. Organizată în „țara” caprelor negre, competiția combină traseele neamenajate și neprotejate, drumurile publice și forestiere, potecile marcate și nemarcate, pantele cu înclinare mare și zonele accidentate.

Rodnei Sky Race este o provocare lansată alergătorilor cu sau fără experiență care vor să se bucure de frumusețea peisajelor unice ce pot fi admirate de pe crestele Munților Rodnei, și include 3+1 trasee:

sursa: Facebook / Rodnei Sky Race
  • Traseul Puzdrelor: 25 km, diferență de nivel +2100 m – traseu pentru alergători avansați, experimentați și bine pregătiți;
  • Traseul Galațului: 16 km, diferență de nivel +1250 m – traseu cu porțiuni comune cu cel al Puzdrelor, pentru cei care nu au experiență pe un traseu de munte dar au destulă pregătire pentru un traseu montan mai ușor;
  • Cursa Family: 7 km, diferență de nivel +600 m – cel mai ușor traseu, poate fi parcurs și de copii;
  • Competiția Rodnei Vertical: un traseu de 3 km, cu diferență de nivel +750 m, dedicat concurenților experimentați cărora le place pulsul ridicat și susținut.

Astăzi s-a dat startul curselor pe Traseul Puzdrelor, Traseul Galațului și la cursa Family, iar dumincă va avea loc competiția Rodnei Vertical.

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine